Prva Slovenca med elitno deseterico (6.mesto) na magičnem SellaRondaSkimarathonu!!!

Slabih 40 kilometrov, 2800 pozitivnih višinskih metrov, 1200 tekmovalcev (600 parov), 100km/h na spustih (kljub temu, da nimamo 200cm dolgih alpskih trdih smuči pod nogami), tekma poteka ponoči v soju naglavnih svetilk à krog okoli gorske grupe Sella. S tem sva z Nejcem opravila v 3 urah in 9 minutah in 51 sekundah ter zasedla super 6.mesto! S tem sva postala prvi slovenski par, ki se je na tej tekmi z več kot 20- letno tradicijo, uvrstil med elitno deseterico!

sella11.jpg
leva, desna,leva….vsak je nekaj časa ”rezal veter”. Foto: SellaRondaSkimarathon

Letos se je vse začelo in končalo v italijanski Arabbi, kjer je kar pokalo po adrenalinu in pričakovanjih tekme, saj vsak želi dati od sebe, kar največ kar zmore in izzivati ostale na startu: kdo bo popustil in komu bo ”dizel” motor delal dlje. Že pred začetkom so naju kar nekajkrat na ulici pocukali za rokav in dejali prepričani, da sva kandidata za visoka mesta. Take spodbude  mi vedno vlijejo motivacijo in samozavest, ki mi kasneje da kakšen patron več. Dodelili so nama štartno številko 6., kar je pomenilo štart iz prve vrste, tako da ti vsaj tisto ”mesarsko klanje” za pozicije prihranijo. Že takoj sva ujela super ritem, ki je obema ustrezal in z njim premagovala višinske metre. Od vrha prvega vzpona in do sredine predzadnjega (letos je bilo zaradi pomanjkanja snega in posledično prilagoditve trase pet namesto štiri vzponov.) sva se držala na 8. mestu, vendar sva ”borbala” do konca moči in  na vrhu četrtega vzpona ujela šesti in sedmi par. Zadnji, 200 višinskih metrov dolg vzpon, smo tako začeli kar trije pari istočasno, kar je pomenilo slabih deset minut resničnega ”mesarskega klanja”! Ampak trud se je obrestoval, na vrh sva prišla z dobrih deset sekund prednosti, ki je na spustu nisva zapravila ter z nasmeškom do ušes v cilj prišla šesta.

sellastart.jpg
1200 podivjanih ljudi se naenkrat zapodi letos proti Bellvederu. Foto:SellaRondaSkimarathon

Res je zanimivo, kako kot športnik uživaš, ko te noge pečejo in občasno skoraj ne veš, ali so noge še sploh tvoje. Ampak veselje in zadovoljstvo v cilju, ko v prvi vrsti premagaš sebe, nato celotno traso in šele nato pomisliš na premagane nasprotnike, odtehta ves ”napor” in ti da ogromno motivacije, da se boš drugo leto zagotovo spet spopadel s to tekmo! Tako da včasih res ne razumem komentatorjev, ki pravijo, kako težko je športnikom med tekmo … športniki smo na trasi v prvi vrsti zaradi želje po premikanju mejnikov in nam ni težko, ampak s tem, ko gremo hitreje in ko telo dela hitreje, toliko bolj uživamo!!!

Po tekmi je bila evforija res na višku in res je bilo lepo videti, kako so naju poznali tudi italijanski navijači in nama privoščili dober rezultat. Sledilo je nekajminutno namakanje pod toplim tušem v hotelski sobi, ki nama jo je ponudil Nejčev prijatelj hotelir. Zatem sva imela skupaj z ostalimi tekmovalci na izbiro vrhunske italijanske makarone, a je pri nama  zmagala prava italijanska pizza.

Letos so nama dodelili štartno številko šest, na cilj sva prišla šesta. Upam, da naslednje leto dobim višjo štartno številko in kdo ve kam bom lahko še posegel!!!

Da se boste lahko vsaj malo vživeli v dogajanje si oglejte video:

SellaRondaSkimarathon2017

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s